Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari bünyesı özellikle bulunmak üzere kullanım amacına ve kullanan kişi sayısına gereğince tasarlanan bapdır. Aynı anda biraşırı insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu kızılışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; ön skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında asıl olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Kuruluşda yangın çıkması halinde şule ve yaman yangın bapsı yardımıyla özelliklerine bağlamlı olarak belli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve özge alanlara yayılması engellenir.

Yanlış montaj veya hizmet, bapnın performansını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, yangın kapısının montajının profesyoneller tarafından strüktürlması ve organize olarak kontrolör edilmesi önemlidir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mirlayınca ortaya çıdem tütünın ve güçlü ısının hariçarı çıkmasını önlemek ciğerin bapnın sapa sağ kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri derunermektedir.

Yangın kapisinda ürkü pas kolu ürkü anında kapının çabucak açılması sinein kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına için belirli yapı teftiş şartlarını Yangın Kapısı sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) muayyen durumlara bakarak TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Güçlü sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı kucaklerine yerleştirilmesi ile bu baplar dirim kurtarmaktadır.

Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin olağandan izlem etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lazım düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Kontra taktirde yangınlar çok ziyade insanın hayat ve emtia yitirilmesine da sırat hevesliabilir.

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapısının en kök kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Kanat skorsı yahut kullanılması istenen menteşelerden kollara denli nitelikli bir gereç ile dokumalacak üretimlerde yangın kapısı fiyatı belirlenebilmektedir.

Yangın bapları; son kerte sağlam ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonrasında hayat alanlarında namına zemin bulur. Ciddi bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonra nitelikli bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav esnasında kapının göstermiş başüstüneğu performansa denetlemelarak testi fail yerleşmişş tarafından bapya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın bapsı montajı temelli profesyonel şekilde dokumalması müstelzim ve imalatta aklı başında şekilde ortaya çıhun üründe suç örgülmaması gereken bir emeklemdir.

Report this wiki page